standaard

Karate - Do

Karate-do is een van de oudste krijgskunsten van de wereld. Het is ca. 2000 jaren begonnen bij de Chinese monnik Daruma Taishit. Op een gegeven moment bereikte het het eiland Okinawa alwaar het gedurende meer dan 1000 jaar geperfectioneerd werd naar een zelfverdedigingsmethode. Tegelijkertijd verkreeg karate, in die tijd nog ‘’Te Do’’ genoemd, een sterk filosofisch aspect (Do).

In het begin van de twintigste eeuw bracht de van Okinawa afkomstige Gichin Funakoshi het karate naar het japan waar het verder ontwikkeld werd waarin we het nu kennen.


Gichin Funakoshi

Zo werden ondermeer onderdelen van de Japanse krijgskunsten geïntegreerd. Midden jaren vijftig van de vorige eeuw werd de eerste karateorganisatie, de Japanse karate Association, opgericht. In 1957 vonden de eerste wedstrijden plaats. Tegenwoordig is karate wereldwijd verspreid en een goed georganiseerde sport geworden. De Wold karate Federation (W.K.F.) is de officiële mondiale karate organisatie en wordt nu door de Internationale Olympische commissie erkend. De W.K.F. probeert de karatesport te vestigen als een Olympische sport. Het filosofische/pedagogische aspect van het Karate-Do is ten opzichte van de wedstrijdontwikkeling ten volle behouden.

  • Gratis proefles

    Gratis proefles

    Lijkt het je leuk om een keer mee te doen tijdens één van onze lessen? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

    Lees meer
  • “Het is hard werken in de dojo, maar van elke training wordt je weer sterker! ”

    Karate